Anton Volkov

 

 

 

 

 

Maestro ANTON VOLKOV ima z učenjem argentinskega tanga in nastopanjem že 15 let izkušenj. Je ustanovitelj in glavni učitelj Tango akademije v Ljubljani, tango pa poučuje tudi v Novem mestu. Po uspešni profesionalni športni karieri se je popolnoma posvetil plesu. Argentinski tango se je učil v Buenos Airesu pri številnih znanih maestrih, s katerimi sodeluje še danes. Pred prihodom v Slovenijo je Anton poučeval tango na svoji šoli v Moskvi. Deluje tudi kot gostujoči maestro v številnih evropskih državah in Izraelu.

 

Poučevanje argentinskega tanga je več kot le njegov poklic. Je njegovo poslanstvo, zato si želi, da bi tango predstavljal navdih za ljudi, ki ga obdajajo. Ljudje, ki plešejo, so namreč srečnejši, tolerantnejši, bolj razumevajoči in tenkočutni. To pa so vrednote, ki jih je vredno gojiti in razvijati.

 

Antonov pristop k poučevanju tanga je večplasten. Svojim učencem želi predstaviti več različnih pogledov na tango ter jim predstaviti različne metode učenja, saj to prispeva ne le k plesnemu pač tudi k osebnemu napredku posameznika. Pri poučevanju se posveča osnovam, tehniki gibanja, pa tudi muzikaličnosti, zgodovini in razvoju tanga, tango glasbe ter orkestrov. Bistvo njegovega pristopa k poučevanju tanga je naučiti svoje učence resnično poslušati glasbo in jo plesati, kot jo občutijo. V tem je namreč čar izraznosti tanga in improvizacije. Pavze so lahko pomembnejše od gibanja, hitrost oziroma počasnost plesa pa oblika izražanja. Posamezne prvine tanga, kot so na primer ocho, barrida, colgada, volcada, mordide, piernazo ... so črke, ki jih plesalec sestavlja v besede in stavke ter s tem pripoveduje svojo zgodbo. Seveda pa je pomembna tudi tehnična pravilnost izvedbe posameznih prvin. Anton poučuje argentinski tango v zaprtem objemu, in sicer vse zvrsti: tango, milongo in tango-valček.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save