O šoli

Smo šola z večletno tradicijo.

Sodelujemo z maestri Olgo Leonovo, Vjačeslavom Ivanovim in Antonom Volkovom, na začetnih tečajih pa učijo tudi naši redni člani z večletnimi plesnimi izkušnjami.

 

Verjamemo, da se je treba argentinski tango učiti počasi. In z užitkom.

Učenje tanga je cikel. Vedno znova se vračamo k osnovam, ki jih vsakič bolje razumemo in močneje ponotranjimo.

Obvladovanje kateregakoli, še tako zahtevnega elementa, temelji na dobrem poznavanju osnov in njihovi uporabi v njem.

 

tango.si.info@gmail.com

Kako pričeti z argentinskim tangom?
Vpišeš se v začetni tečaj. Tečaj navadno poteka enkrat tedensko po dve uri dva zaporedna meseca. Včasih pa izvajamo tudi intenzivnejše tečaje. Vpišeš se v paru, saj naše izkušnje kažejo, da je v začetku tako bolj preprosto. Lahko pa se vpišeš tudi posamično in poskusili ti bomo poiskati plesalca/plesalko.

Kaj se bom učil/učila?
Na začetnem tečaju spoznaš kratko zgodovino tanga, objem, osnovne korake, tango komunikacijo, improvizacijo, dvo-, tri- in štiričetrtinski takt (tango, valček in milongo) in družabne zakonitosti milong (družabnih večerov, kjer plešemo tango).

Kdaj postanem plesalec/plesalka tanga?
Že po prvi uri začetnega tečaja postaneš milongero/milongera, to je plesalec/plesalka, ki pleše na milongah. Na milongah srečuješ plesalce vseh stopenj in z njimi vadiš in utrjuješ naučeno na tečaju, spoznavaš nove, zanimive ljudi in predvsem uživaš. Zaljubiš se v tango, se vpišeš v nadaljevalni tečaj in svoje znanje poglabljaš na delavnicah z domačimi in tujimi učitelji.

Oblačila in obutev?
Bodi v udobnih oblačilih, ki dihajo, in te ne ovirajo pri gibanju in hoji. Tango je namreč hoja v objemu. Tudi obutev je udobna in ima usnjen podplat, ki omogoča, da tvoj korak lepo drsi.

Letna ČLANARINA: 15€ (ni obvezna)

Prednosti: Člani imajo popust pri milongah, tečajih in delavnicah.
Trajanje: Od začetka septembra tekočega leta do začetka septembra naslednjega leta.

 

Repotraža TV3 o naši tango šoli TANGO LJUBLJANA