Olga & Slava

 

Vjačeslav o tangu:

"Ko se prvič približaš morju, zagledaš, kako se sončni žarki igrajo na njegovi površini. In ko tako z razdalje opazuješ, kako je čudovito, si sploh ne predstavljaš, kakšni zakladi se skrivajo v njem, kako GLOBOKO je.
Prav to bi lahko rekli o tangu."

 

 

Vjačeslav (Slava) je začel plesati tango leta 2000, skoraj na začetku njegovega razvoja v Rusiji. Poučevati ga je začel leta 2003, ko je v Moskvi ustanovil šolo tanga GoTango. Pred tem sta bili v mestu le dve šoli tanga. Olga je začela plesati tango leta 2004, čeprav pravzaprav pleše že od otroštva in ima veliko izkušenj v standardnih plesih in ritmični gimnastiki. Od leta 2005 plešeta in učita skupaj. Njuna šola ni bila največja v Moskvi, vodila pa sta štiri skupine različnih stopenj in hkrati tematske delavnice ter imela skupaj enajst skupinskih lekcij na teden.
Moskovska šola tanga Olge in Vjačeslava je slovela po njuni natančni razlagi tehnike in delu na muzikalnosti. Za njun slog poučevanja so značilne svojstvena energija in kreativnost, odlična struktura lekcij, podrobna razlaga tem in obilica izkušenj z učenjem na delavnicah.
Trenutno Olga in Vjačeslav živita in učita tango v Sloveniji.

Sta čudovit tango par in imata edinstven in eleganten slog plesa.
V njem so najpomembnejši stik in harmonija v paru ter zlitje s glasbo.

Nekoč je njun prijatelj rekel, da plešeta “inteligentni tango”.
Verjameta, da: “Tango ni korak, ampak tisto nekaj vmes ...”©
Pri učenju se še posebej posvečata muzikalnosti, stiku med plesalcema, dinamiki in karakterju gibov - vse to z dobro podlago v tehniki, seveda.
Tečajnikom skušata prenesti misel, da ni tako pomembno, KAJ narediš, ampak KAKO to narediš in kaj v to VLOŽIŠ.
Ko se učimo korak/figuro/zaporedje, seveda moramo vedeti, kako ga/jo izpeljemo, a pomembno je tudi, da razumemo, zakaj ga/jo potrebujemo, in kaj nam lahko da.
Verjameta, da mora biti ples udoben za oba. Zato se ukvarjata tudi s telesom, držo, pravilnim mišičnim tonusom ...

 

Olga in Slava sta na voljo tudi za privatne ure.
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.