Začetni tečaj

 • začnemo v ponedeljek, 30. septembra
 • od 20.00 do 21.30

  vodita OLGA LEONOVA
  in PETER SKUBER

  V ponedeljek, 23. 9. ob 20.00
  DAN ODPRTIH VRAT - brezplačna poskusna lekcija za začetnike

  Potovanje, dolgo tisoč milj, se začne s prvim korakom.

Dijaški dom Tabor,
Kotnikova 4, Ljubljana

ob ponedeljkih od 20.00 do 21.30

Potovanje, dolgo tisoč milj, se začne s prvim korakom.

 

Začetni tečaj tanga je namenjen popolnim začetnikom in vsem, ki želijo obnoviti svoje znanje osnov. Prijavi se lahko vsak, ki želi zdravo, kakovostno in prijetno preživljati svoj prosti čas, spoznavati nove ljudi in uživati v prav posebnem družabnem plesu. Plesno predznanje ni pogoj in starost ni ovira. Prav lahko se zgodi, da bo argentinski tango kmalu postal vaš najljubši konjiček.

 

Ker verjamemo, da lahko le s trdnimi osnovami suvereno plešemo na družabnih večerih argentinskega tanga, naši začetni tečaji potekajo vse šolsko leto.
V plesni sezoni 2019/2020 bo tečaj obsegal 30 lekcij po dve šolski uri.
Šolsko leto razdelimo na dva semestra, prvi semester bo trajal od oktobra do konca januarja, drugi pa od februarja do konca maja.
Letos bomo začeli v ponedeljek, 30. septembra, a če zamudite začetek, se nam lahko pridružite tudi kasneje.
Začetni tečaj bo potekal vsak ponedeljek od 20.00 do 21.30 v plesni učilnici Dijaškega doma Tabor (stavba B), Kotnikova 4, Ljubljana. Tisti, ki boste na tečaj prihajali z avtom, boste lahko brezplačno parkirali na dvorišču Dijaškega doma (dovoz levo od glavnega vhoda s Kotnikove ulice 4).

Za vse, ki niste prepričani, ali res želite plesati tango, smo pripravili DAN ODPRTIH VRAT.
Brezplačne lekcije se lahko udeležite v ponedeljek, 23. septembra ob 20.00. V čudoviti svet tanga vas bosta skušala zvabiti OLGA LEONOVA in PETER SKUBER, ki bosta letos vodila začetni tečaj.
Vabljeni!

Olga o tangu pravi:

"Zakaj tango? To je prvo in zelo pomembno vprašanje. Tango je krasen ples in tango glasba se te dotakne, a pri tangu gre tudi zato, da se začneš bolje razumeti.
Tango je kot naše življenje: kako uživati v njem in s partnerjem deliti razpoloženje in objem? Kako se vanj potopiti in pozabiti na vse, in to tako, da te bo občutek  spremljal še dolgo ... S tangom lahko raziskujemo možnosti svojega telesa, hkrati pa je zanimiva igra za naše možgane. Obenem pa gre pri tangu tudi za zaupanje in razdajanje ..."


OLGA LEONOVA je začela svojo plesno pot zelo zgodaj, najprej je sedem let trenirala in tekmovala v standardnih in latinskoameriških plesih, potem je tri leta posvetila jazz baletu in sodobnemu plesu. Tri leta je v Moskvi tudi študirala na plesni akademiji, kjer je pridobila diplomo kot profesionalna plesalka in učiteljica plesa. Tango je začela učiti leta 2005. Od takrat jo vabijo na delavnice in nastope v mnoge države in mesta. Učila in nastopala je v Ukrajini, Belorusiji, Moldovi, baltskih državah, na Poljskem, Slovaškem, Hrvaškem, Nizozemskem, v Nemčiji, Italiji, Turčiji in celo Argentini. Tango se rada uči od najboljših, v Moskvi je pogosto obiskovala tečaje Sebastiana Arceja, eden njenih najljubših učiteljev je Gianpiero Galdi, že več kot deset let pa je tudi učenka Chica Frumbolija in Juane Sepulveda. Od leta 2015 Olga poučuje tango v Ljubljani in Trstu.

PETER SKUBER je eden prvih ljubljanskih plesalcev tanga in med ustanovitelji kulturnoumetniškega društva Tango.si. Tango pleše že 20 let, od leta 1999. Za Tango.si je vodil veliko začetnih in nadaljevalnih tečajev in organiziral delavnice z učitelji iz Argentine, kamor je po znanje in izkušnje večkrat potoval tudi sam.

Olga in Peter sta tudi redna DJa na družabnih večerih argentinskega tanga - milongah, ki jih od oktobra do konca maja vsak petek, razen v času šolskih počitnic, prirejamo v dvorani Dijaškega doma Tabor. Na milongi plešemo od 21.00 do 01.00. Milongo imenujemo kar milonga Tabor in je prostor, kjer se že vrsto let kalijo slovenske plesalke in plesalci družabnega tanga. Da bi se tudi začetniki čim prej otresli strahu pred milongami, imajo naši tečajniki začetnega tečaja v času trajanja tečaja prost vstop na milongo Tabor.

CENA:

1 lekcija 20€, člani Tango.si 15€
3 lekcije 40€, člani Tango.si 36€
4 lekcije 55€, člani Tango.si 48€
8 lekcij 100€, člani Tango.si 88€

semester 180€, člani Tango.si 150€

šolsko leto 330€, člani Tango.si 300€

članarina 2019/2020 10€


Vsi, ki vas argentinski tango zanima, se že lahko prijavite po e-pošti na
tango.si.info@gmail.com
ali s spodnjim obrazcem

in si s tem zagotovite prostor na tečaju.
Prijave najraje sprejemamo v paru. Posamičnim plesalcem bomo poskusili poiskati plesnega partnerja, a žal ne moremo obljubiti, da bomo mogli vsem ustreči.
Število parov je omejeno!

Prijava na začetni tecaj argentinskega tanga
Ime in priimek
Invalid Input
spol
Invalid Input
E-mail naslov
Invalid Input
Ime in priimek soplesalca/soplesalke
Invalid Input
Njegov / njen e-mail naslov
Invalid Input
Nam zelite kaj sporociti?
Invalid Input
Strinjam se z obdelavo mojih osebnih podatkov za potrebe prijave na tečaj. (*)
Prosimo, označite.
Prepisite znake Prepisite znake
  Osvezi
Pravilno prepisite znake!
Prijava
Splosni pogoji