Potovanje, dolgo tisoč milj,
se začne s prvim korakom.

El tango te espera!

Enjoying every single step...

Napovedujemo

 

28. 11. 2021 TANGOČUTNO (predstavitev ob izidu knjige)

 

TANGOČUTNO

predstavitev ob izidu knjige prevodov lirike argentinskega tanga

Koronski časi so porodili nove aktivnosti in načine kako lahko še živimo naš tango in se vanj poglobimo. Tako smo v preteklem letu in pol v Tango.si-ju pripravili vrsto spletnih predavanj in srečanj.
Tokrat pa z velikim veseljem najavljamo izid pesniške zbirke Tangočutno. V njej je Silvana Orel Kos, prepesnila 50 izmed najbolj znanih tango pesmi, ki odmevajo na naših milongah. Prepesnila jih je iz španščine v slovenščino in prepesnila jih je metrično pravilno. Kar pomeni, da lahko pesmi tudi pojemo. Knjiga vsebuje tudi kazalo z leksikonom vseh pesmi. Za tiste, ki se s tangom še niso srečali, ali pa ne tako poglobljeno, je dodan tudi slovarček nekaterih osnovnih tango pojmov ter izrazov, ki so pomembni za razumevanje pesmi.
Ilustracije za knjigo je prispeval Bruno Urh, Florencia Argento je poskrbela za uvod, za lekturo smo hvaležni Darinki Koderman Patačko. Maja Sever in Jerneja Judež sta zbirko uredili in poskrbeli za vse tehnikalije. Knjigo je oblikoval Tadej Abram.
Resnično smo hvaležni za vse prostovoljno delo, vse ure in pozornost, ki so jih ustvarjalci namenili temu projketu. Vabljeni, da se nam pridružite na klepetu z ustvarjalci v nedeljo, 28. 11. 2021 ob 20.00 na povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/j/93956905521.
Knjiga je izšla s finančno podporo Sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Več...

TEDENSKI KOLEDAR

Oglejte si naš urnik.

Več...