Z začetnim tečajem bomo pričeli takoj, ko bodo epidemiološke razmere to omogočale!

Če si želite postati svetovni tango prvak, poiščite kakšnega tehnično-pedagoško bolj podkovanega učitelja 😊 Če pa si želite spoznati tango, se prebiti čez začetniške ovire, začeti uživati in predvsem “splesati”, potem pojdite na tečaj k Petru.
Peter Skuber je ključni akter mojega tango razvoja: kot učitelj, mentor, človek. Brez njega in njegovega tango kroga prijateljev bi bil jaz še vedno začetnik, ali pa niti to ne več.
                                                             Blaž Branc

 

Pia je odlično tehnično podkovana, razume tegobe, ki nas plesalke težijo in hitro najde enostaven način kako jih rešiti. Tako Pio kot Katarino občudujem kot plesalki zaradi njunega obvladovanja svojega telesa, njune topline, ženstvenosti in iskrivosti.
                                                        Jerneja Judež

Peter je super učitelj! Na slovenski tango sceni je skoraj dlje kot tango in temu primerno je tudi kar hud mojster. Meni je bila všeč predvsem njegova vedno nasmejana narava, ki nima želje po kritiziranju ter vzpodbudna beseda, ko nas je usmerjal skozi naše tango napredovanje.                                  Vesna Juvan

Pri Petru Skubru mi je všeč njegova mirnost in jasnost podajanja snovi. Cenim, da zna zapletene ideje predstaviti na razumljiv način. Kot začetnik sem bil vedno vesel njegovih ur.                           Frane Ciperle

Učitelji

PETER SKUBER

Je eden prvih ljubljanskih plesalcev tanga in med ustanovitelji Kulturno-umetniškega društva Tango.si. Tango pleše že 20 let, od leta 1999. Za Tango.si je vodil veliko začetnih in nadaljevalnih tečajev in organiziral delavnice z učitelji iz Argentine, kamor je po znanje in izkušnje večkrat potoval tudi sam. Kot velikega ljubitelja in poznavalca tango glasbe, ga boste na milongah redno srečevali za DJ pultom.

PIA TACAR

Pred kratkim sem med starimi zvezki našla list papirja, na katerega sem pred 15 leti napisala seznam stvari, ki bi jih rada v življenju dosegla. Popolnoma sem pozabila, da sem ta seznam kadarkoli napisala. Ena izmed želja je bila ta, da bom nekoč plesala argentinski tango. In tako se je zgodilo. Plešem od leta 2013, obiskujem mednarodne dogodke, učim se z vrhunskimi učitelji tako v Evropi kot tudi v Argentini.

Tango je čudovit ples, ki mi ponuja neštete izzive tako glede ozaveščenosti telesa in gibanja kot tudi prostor za spoznavanje sebe. Tista zasvojljiva začimba tanga je zame komunikacija. Ko se srci odpreta, se sporazumeta brez besed. Vse izgine, ostane ena sama magičnost.

KATARINA ŽAKELJ

Erasmus izmenjave so lahko usodne. Katarinina je zagotovo bila – na Dunaju l. 2006 jo je namreč treščil tango. Njen prvi učitelj je bil Jorge Bosichovich. Čeprav je plesala že od majhnega, je v tem plesu našla tisto pravo kombinacijo njej ljubih elementov: krasne glasbe, možnosti nenehne improvizacije, živosti, srečevanja razlik, objema. Ena lepših izkušenj njihovega raziskovanja je bil avtorski projekt Hand in Hand, kjer je učila plesati slepe in slabovidne – ter se pri tem največ naučila sama.