ZNOVA V OBJEMU s Flor Argento
11. 9. – 12. 9. 2021
Plesni studio Moj Korak
Vilharjeva 3, 1000 Ljubljana

Flor Argento (Buenos Aires, 1976) je poklicna plesalka in učiteljica tanga, zgodovinarka, kustosinja in producentka. Študirala je zgodovino na Univerzi v Buenos Airesu (UBA). Je direktorica šole tanga Besos Brujos in učiteljica tanga na Milongi Parakultural Salona Canning. Leta 2018 je prav v Ljubljani prvič odprla svojo razstavo Zadnja tanda (Última tanda) o živi dediščini plesalcev zlate dobe (40. in 50. let), ki so simbol tanga in še vedno plešejo na milongah Buenos Airesa, kjer poustvarjajo množico različnih jezikov in slogov tanga. Flor se že skoraj 20 let strastno posveča poučevanju in v svojem očarljivem delu, ki je del širšega umetniškega multimedijskega projekta, združuje zgodovino in sedanjost tanga. Aprila 2021 se bo odpravila na 19. turnejo po Evropi (Avstrija, Belgija, Francija, Nemčija, Italija, Slovenija in Španija). Takrat nas bo Flor obiskala že sedmič.

Tečaj, namenjen vsem, ki želijo poglobljeno raziskovati svoj tango.

Vikend intenzivi

 

Plesati tango je minljiva umetnost. Za trenutek se nas dotakne in pobegne. Kot parfum. Kot kozarec vina. Kot bežno potovanje.
Da lahko strast, ki jo do tanga čutimo, v telesu ohranimo in jo izrazimo v plesu, jo moramo nenehno iskati in obnavljati.
Zdaj, ko se lahko znova objamemo, poskrbimo, da nam bo naš ples v vedno večji užitek.
Vabljeni na niz delavnic, kjer se bomo učili, plesali in eksperimentirali z uporabo vaj in konkretnih orodij, tistih skrivnosti, ki si jih plesalci tanga v Buenos Airesu predajajo iz objema v objem, da si ples polepšajo, mu dajo vsebino, karakter in radost.
Ker tango je zabava, na katero smo vsi vabljeni!

DELAVNICE:

SOBOTA, 11. 9. 2021, 14.30-16.00
Yeites de Percha y Armado:
Kako sestavimo udoben objem in svoje telo pripravimo za ples, od konice stopal do vrha glave.

SOBOTA, 11. 9. 2021, 16.15-17.45
Yeites de Cadencia y Compás:
Objem v gibanju ali kako s telesom ustvarjamo glasbo.

NEDELJA, 12. 9. 2021, 14.30-16.00
Yeites de Pisada y Pivot:
Skrivnosti, ki dajo našim stopalom med plesom lepoto in značaj.

NEDELJA, 12. 9. 2021, 16.15-17.45
Yeites de Armado, Pisada y Pivot para hacer Figuras complejas:
Triki in skrivnosti za preprosto in naravno izvajanje zapletenih figur v obeh vlogah.

*Yeites [šéjtes] Skrivnosti, triki in konkretne informacije o tem, kako izvajati plesne korake, ki jih plesalci prenašajo drug na drugega že vsaj stoletje. Omogočajo nam, da na preprost način razumemo vidike plesa, ki se zdijo zapleteni. Našemu plesu dajo vsebino in lepoto.

Možna je udeležba na eni ali vseh štirih delavnicah. Niz delavnic je sicer sklenjen v eno zaokroženo celoto, vendar so delavnice zastavljene tako, da se lahko udeležite le posamezne.
Program delavnic je zastavljen tako, da lahko pridete ali v paru ali samostojno.

Cena delavnic:

1 delavnica: 15 €
2 delavnici: 25 €
3 delavnice: 35 €
4 delavnice: 45 €

Prijava na dogodek: https://forms.gle/AEUGc5JJ5rxmdpY69
Vabljeni!