TANGO VIKEND: Ismael Ludman
14. 1. – 15. 1. 2023
Plesni studio Moj Korak
Vilharjeva 3, 1000 Ljubljana

Ismael Ludman je začel plesati tango leta 1998 in od takrat je globoko vpet v tango sceno kot priznan učitelj tanga, tango DJ in organizator.

Pridobil je sloves zelo usposobljenega učitelja, ki se zna povezati s potrebami svojih učencev in jim pomagati, da napredujejo v njihovem tangu.

Kot plesalca ga odlikuje zelo oseben slog, ki združuje organskost z eleganco in gracioznostjo, saj lahko ustvari mehak ples, ki je lahko hkrati močan in oster.

Sodeloval je na številnih mednarodnih dogodkih v Argentini, Evropi in na Bližnjem vzhodu.

Kot organizator je v različnih obdobjih prevzel pomembno vlogo na tango sceni v Buenos Airesu, v Berlinu, Rimu in na Ibizi, kjer ustvarja sedaj.

Je organizator Ibiza Tango Love, 13 let starega festivala, ki slovi po visokokakovostnem tangu v povezavi z noto gostoljubja, povezovalnosti in toplega človeškega okolja.

Plesati tango je minljiva umetnost. Za trenutek se nas dotakne in pobegne. Kot parfum. Kot kozarec vina. Kot bežno potovanje.
Da lahko strast, ki jo do tanga čutimo, v telesu ohranimo in jo izrazimo v plesu, jo moramo nenehno iskati in obnavljati.
Zdaj, ko se lahko znova objamemo, poskrbimo, da nam bo naš ples v vedno večji užitek.
Vabljeni na niz delavnic, kjer se bomo učili, plesali in eksperimentirali z uporabo vaj in konkretnih orodij, tistih skrivnosti, ki si jih plesalci tanga v Buenos Airesu predajajo iz objema v objem, da si ples polepšajo, mu dajo vsebino, karakter in radost.
Ker tango je zabava, na katero smo vsi vabljeni!

Tango intenzivi

 

Novo leto je priložnost za nove tango korake.

Vabljeni, da v novo leto stopite s priznanim argentinskim maestrom Ismaelom Ludmanom.

Vikend delavnice  so zgrajene iz štirih stopenj tanga, ki plesalcem nudijo koristna orodja za ples in vstop na plesišče. Vsaka stopnja razvija svoje elemente in obravnava temo, kakšne so faze tanga in zakaj. Razvijali bomo slog milonguero in tango salon, ki sta super uporabna za ples in hkrati združljiva, odprlo pa se bo tudi vprašanje, kako oz. ali obstaja še večja širina preko vse te tematike.

URNIK

Sobota, 14. 1. 2023

14.30 – 16.00 Osnove milonguero (glasba, os, objem)

16.15 – 17.45 Osnove salon (os, objem, ocho, disociacija)

Nedelja, 15. 1. 2023

14.30 – 16.00  Tango Salon (krog, enrosque, lapis, okraski)

16.15 – 17.45 Kombinacija in uporaba obeh stilov (spremembe znotraj plesa, integracije, sekvence in povezava)

Maestro Ismael Ludman bo delavnice izvajal ob asistenci učiteljice tanga in plesne terapevtke Maje Dvoršek.

Delavnice bodo potekale v angleškem jeziku.

Plesalcem priporočamo obisk vseh štirih delavnic, saj se teme med seboj nadgrajujejo, možno pa je obiskati  posamezen tečaj. Priporočamo prijavo v paru, sprejemamo pa tudi samostojne prijave, ki jih bomo nato uravnotežili po vlogah (follower/leader).

Cena posamezne delavnice za člane KUD Tango.si znaša 20 €, za nečlane 25 €.

V kolikor se boste udeležili vseh štirih delavnic znaša cena 70 €  za člane oz. 90 € za nečlane KUD Tango.si.

Prijave sprejemamo preko obrazca na naslednji povezavi: https://forms.gle/oJdeL2mq1dyk8U5X6

Na voljo je tudi omejeno število privatnih ur, ki bodo potekale v petek, 20. januarja 2023 na Taboru. Cena individualne ure je 80 €.  Za več informacij smo vam na voljo na tango.si.info@gmail.com.