Vodita OLGA LEONOVA in PETER SKUBER

Začetni tečaj tanga je namenjen popolnim začetnikom in vsem, ki želijo obnoviti svoje znanje osnov. Prijavi se lahko vsak, ki želi zdravo, kakovostno in prijetno preživljati svoj prosti čas, spoznavati nove ljudi in uživati v družabnem plesu. Plesno predznanje ni pogoj in starost ni ovira. Prav lahko se zgodi, da bo argentinski tango kmalu postal vaš najljubši konjiček. Ker verjamemo, da lahko le s trdnimi osnovami plešemo na družabnih večerih, naš začetni tečaj poteka vse šolsko leto.

Olga o tangu pravi:

“Zakaj tango? To je prvo in zelo pomembno vprašanje. Tango je krasen ples in tango glasba se te dotakne, a pri tangu gre tudi zato, da se začneš bolje razumeti.
Tango je kot naše življenje: kako uživati v njem in s partnerjem deliti razpoloženje in objem? Kako se vanj potopiti in pozabiti na vse, in to tako, da te bo občutek  spremljal še dolgo … S tangom lahko raziskujemo možnosti svojega telesa, hkrati pa je zanimiva igra za naše možgane. In hkrati gre pri tangu tudi za zaupanje in razdajanje …”

Začetni tečaj

novembrska tema:

ZAČETNIKOV PIVOT

Korake in kros že poznamo, ne bomo jih zlahka pozabili. Naša naslednja tema je pivot. Spoznali bomo tehniko pivota, kako ga skomuniciramo v paru, kako ga vodimo in kako temu sledimo. Preizkusili bomo kratka zaporedja s pivoti.

4., 11., 18. in 25. november

Če niste popolni začetniki in si le želite osvežiti svoje znanje, se lahko začetnemu tečaju pridružite le za določeno temo, ali pa tudi le za eno lekcijo.

OLGA LEONOVA je začela svojo plesno pot zelo zgodaj, najprej je sedem let trenirala in tekmovala v standardnih in latinskoameriških plesih, potem je tri leta posvetila jazz baletu in sodobnemu plesu. Tri leta je študirala na plesni akademiji, kjer je pridobila diplomo kot profesionalna plesalka in učiteljica plesa. Tango je začela učiti leta 2005. Od takrat jo vabijo na delavnice in nastope v mnoge države in mesta. Učila in nastopala je v Ukrajini, Belorusiji, Moldovi, baltskih državah, na Poljskem, Slovaškem, Hrvaškem, Nizozemskem, v Nemčiji, Italiji, Turčiji in celo Argentini. Tango se rada uči od najboljših, v Moskvi je pogosto obiskovala tečaje Sebastiana Arceja, eden njenih najljubših učiteljev je Gianpiero Galdi, že več kot deset let pa je tudi zvesta učenka Chica Frumbolija in Juane Sepulveda. Od leta 2015 Olga poučuje tango v Ljubljani in Trstu.

PETER SKUBER je eden prvih ljubljanskih družabnih plesalcev tanga in med ustanovitelji kulturnoumetniškega društva Tango.si. Tango pleše že od leta 1999, torej več kot 20let. Za društvo Tango.si je vodil veliko začetnih tečajev in organiziral delavnice z učitelji iz Argentine, kamor je po znanje in izkušnje večkrat potoval tudi sam.

Olga in Peter sta tudi redna DJa na družabnih večerih argentinskega tanga – milongah, ki jih od oktobra do konca maja vsak petek, razen v času šolskih počitnic, prirejamo v dvorani Dijaškega doma Tabor. Vsak petek plešemo od 21.00 do 01.00. Milongo imenujemo kar milonga Tabor in je prostor, kjer se že vrsto let kalijo slovenske plesalke in plesalci družabnega tanga. Da bi se tudi začetniki čim prej otresli strahu pred milongami, imajo naši tečajniki začetnega tečaja v času trajanja tečaja prost vstop na milongo Tabor.

Prijave na tečaj najraje sprejemamo v paru. Posamičnim plesalcem bomo poskusili poiskati plesnega partnerja, a žal ne moremo obljubiti, da bomo mogli vsem ustreči. Število parov je omejeno. Vsi, ki vas argentinski tango zanima, se lahko prijavite po e-pošti na tango.si.info@gmail.com ali s spodnjim obrazcem.

O TEČAJU:

V plesni sezoni 2019/2020 začetni tečaj obsega 30 lekcij po dve šolski uri.
Šolsko leto delimo na dva semestra, prvi semester traja od oktobra do konca januarja, drugi pa od februarja do konca maja.
Tečaj poteka vsak ponedeljek, razen v času šolskih počitnic in praznikov, od 20.00 do 21.30 v plesni učilnici Dijaškega doma Tabor (stavba B), Kotnikova 4, Ljubljana. Tisti, ki se na tečaj pripeljete z avtom, lahko brezplačno parkirate na dvorišču Dijaškega doma (dovoz levo od glavnega vhoda s Kotnikove ulice 4).

Prijava na začetni tečaj

Argentinskega tanga

SpolMoškiŽenskiPar

cenik

šolsko leto 300€, dijaki, študenti in upokojenci 250€ semester 150€, dijaki, študenti in upokojenci 151€ 1 lekcija 20€, člani Tango.si 16€ 4 lekcije 68€, člani Tango.si 56€ 8 lekcij 120€, člani Tango.si 96€